Föoldal

2010. március 6., szombat

Az Öffik-ről még egyszer

Akkor újra nekifutnék a tömegközlekedésnek. Tényleg milyen hülye kifejezés ez az "öffentliche Verkehrsmittel" nem? De eltörpül a Freizügigkeitsbescheinigung mellett. :))
Mióta intenzíven öfizek, kicsit belecsobbantam a citylifeba  és most olyan dolgok idegesítenek, amik eddig az autóban nem. :)  Hát igen az utasok. Vannak közöttük kevésbé kellemes példányok is. A leszarom a többieket típusból kevés van ugyan, de vannak. Ezeket követik szorosan azon egyszerűék, akik egyszerűen nem veszik észre, hogy zavarnak.Rövidre fogom. Szabályoznám az öffiket.
Kizáró, szóval kiszállítandó ok lenne, ha a páciens:
1. Koszos és büdös alsó- vagy felsőtestileg.
2. Ha összepruncizott a gatyesza, vagy barnul. (Mahlzeit! :) )
3. Betintózott, vagy bekokszolt.
4. Sérelmeit üvöltéssel, agresszióval levezetni szándékozó egyedem, aki a megnemértés töviskoszorújával a fején,  mártírsága és kivételes személyisége teljes tudatában, az egyszerű pór néppel mindenképpen tudatni kívánja szíve bánatát. És teszi  ezt  ékes török, görög, ex-jugos és az általam főleg nagyon kedvelt orosz nyelven. (Az ilyenektől nem kicsit félek ...hála isten nagyon ritka. )
5. Apuka, vagy anyuka a gyerekével, aki szabadon garázdálkodik az öffiben. Megfigyeltem, általában kilfeldiek ezek a kedves emberek. A gyerek németül üvölt, hogy kóóóólát kééérek, éééhes vagyok enni akarok, de rögtön, vagy felteszi ötszázszor ugyan azt a kérdést, hogy most hova megyünk, most hova megyünk ....blablabla, de választ nem kap. Na jó, esetleg ritkán valami odaböffentett választ, természetesen nem németül. A múlt heti török "apukám" csak nézett maga elé bambán a villamosban, egyáltalán nem foglalkozott a leányával. Pedig a kiscsaj  tombolt. Rohangált, a tornamutatványai közben pedig állandóan elkapta az előtte ülő nő haját és rúgta jól hátba az ülésen keresztül. aki láthatóan egyre idegesebb lett. Hátrapillantgatott a gyerekre. Ezt a hátrapillantgatást egyszercsak apuka csekkolta és egyszerűen le voltam döbbenve a reakciójától. Fenyegetően emelte fel a fejét és nézett a nő irányába. Az egész teste megfeszült, támadásra, ugrásra készen. Döbbenetes volt az agressziója. Abból amit a gyereke művelt, sajnos nem fogott semmit se. Én azt mondom szálljon ki! :)
6. Mobiltelefonozók. Brrrrr. Iszonyat. Bécsben még rosszabb. Ott szinte kivétel nélkül mindenki mobiltelefonozik. És folytatják a megkezdett beszélgetést akkor is, amikor beszállnak az öffikbe. Természetesen hangosan. A mobilozók mindig hangosan beszélnek. Muszáj mindenkinek hallani a magasröptű beszélgetéseket. Javaslatom: mobilosokat kiszállítani. Beszéljenek nyugodtan, oszt majd ha csönd van, szálljanak be a következő járatba.
7. MP3 és hasonló füldugósok. Csak ne mellém üljenek! Baromi zavaróak. Ugye a zenéjüket (hála isten) nem lehet hallani, csak a füldugógból kiszökő dzsumbujt. Az ütemes dzsüdzsüdzsüdzsü idegesítő. Megoldás: állítsák halkabbra a Májkelt! Persze, ha James Huntert, vagy Sam Cooke-ot, vagy esetleg Republicot, Fenyő Mikit hallgatnak, akkor kötelezővé tenném az azonnali kihangosítást! :)

1 megjegyzés:

  1. Haha, jò nagyon!
    Tudod mi jutott eszemeb? Bàr èn soha nem voltam pesti lakos, ezentùl màr nem is leszek, pròbàlj meg az ottani metròban utazni pàr hèten keresztùl, majd visszakìvànod ezt! :)Lehet, nem tudom.
    A nagyvàrosi lèt, sajna màr csak ilyen.Bàr èn mit nem adnèk èrte, ha vàrosban lakhatnèk.:(

    VálaszTörlés