tag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post1076670079145531064..comments2023-10-23T17:56:55.393+02:00Comments on EMBERMESÉK: Kezdők a konyhában - süti a kukábanAndreahttp://www.blogger.com/profile/00405541974982381063noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-30566558655393810282012-12-13T11:51:31.317+01:002012-12-13T11:51:31.317+01:00[url=http://louboutinshop.co.uk]christian loubouti...[url=http://louboutinshop.co.uk]christian louboutin[/url] On your Kindle menu, type in your Amazon email and password. [url=http://dkgoose.com]canada goose[/url] Ojlmaxzil [url=http://canadagoosesweden.com]canada goose sverige[/url] <br />tlzbis 423800 [url=http://www.canadagoosestorontofactory.ca]canada goose branta canadensis[/url] 133425 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose authentic[/url] Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-55952326184287856052011-01-25T13:35:49.275+01:002011-01-25T13:35:49.275+01:00Köszi Mézeskalács!
A zselatinnal kapcsolatosan ele...Köszi Mézeskalács!<br />A zselatinnal kapcsolatosan eleve van egy egészséges viszolygásom, egyszerüen nem értem, hogy minek kell a gyümölcssütik tetejére ilyeneket tenni, utálom. Remeg, mint a kocsonya, íze pedig nincs. Az állaga taszít. En mindig ki szoktak turkálni a sütiböl és agyö! <br />A cukrászoknak csak az epret kellene erösebben belenyomni a tésztába, aztán már nincs is szükség semmi olyanra, ami megtartaná. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00405541974982381063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-88225921586431387682011-01-23T22:01:41.189+01:002011-01-23T22:01:41.189+01:00Csatlakozom Mohához, én a lúdláb tortát szoktam il...Csatlakozom Mohához, én a lúdláb tortát szoktam ilyen módon elkészíteni, bár abban 20 dkg olvasztott csoki szerepel, nem kakaó, de másnap felverve, teljesen kemény hab lesz a végeredmény. Jelzem nekem első körben ezt a receptet a zselatinnal sikerült elszúrnom, amire egyáltalán nem lett volna szükség benne, de miután beletettem a frankón hideg krémbe szuper kukacokká állt össze benne:) De a hibáiból tanul az ember, azóta senki nem tudna rávenni, hogy zselatint tegyek bele és így is kiválóan működik:)Mézeskalácshttps://www.blogger.com/profile/17746912144030668582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-78194951467556113622011-01-23T18:39:25.042+01:002011-01-23T18:39:25.042+01:00Szia Moha, nagyon köszönöm az írásod! Látod, igaza...Szia Moha, nagyon köszönöm az írásod! Látod, igazam van, a recept hibás volt. Persze egy profi (mint gondolom Te is lehetsz) az ilyet egyböl átlátja és rögvest tudja, hogy a letyekkel a végén mit is kell csinálni, de én nem. En fogom az egészet és mérgemben ráöntöm a tésztára. :)<br /><br />Tudod mit? Add meg légyszíves a kakaós tortád receptjét! :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00405541974982381063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-74565846882863341982011-01-23T00:05:06.586+01:002011-01-23T00:05:06.586+01:00Andrea a krémet másnap kemény habbá kellett volna ...Andrea a krémet másnap kemény habbá kellett volna verni a robotgéppel. Én szoktam kávétortát illetve kakaós tortát is készíteni úgy, hogy előző este felfőzöm a tejszínt a kakaóporral / nescaféval plusz cukorral (itt ugye ment bele még 5 dkg csoki is) majd kihűlés után egy éjre megy a hűtőbe.<br />Másnap kőkemény habot lehet verni belőle és semmiféle fixáló vagy zselatin nem kell hozzá. Gyönyörűen megáll magától. Persze ehhez jó minőségű tejszín kell, de azzal működik a dolog.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-71369880028613096022011-01-14T22:44:58.098+01:002011-01-14T22:44:58.098+01:00Egyetértek. Fűteni még jó lesz. Másra nem:((Egyetértek. Fűteni még jó lesz. Másra nem:((trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-75885152849849520992011-01-14T10:38:53.752+01:002011-01-14T10:38:53.752+01:00Lányok nagyon szépen köszönöm a tippeket!
Úgy dö...Lányok nagyon szépen köszönöm a tippeket! <br /><br />Úgy döntöttem, az újságokból (már az ilyenekböl mint: tina, meg blikk nök ... egyáltalán mit keresnek nálam ilyenek?!? :)) ) korábban kivágott recepteket ezennel eltüzelem. A szerkesztöt és a fordítót azért egy kicsit ráültetném a forró kályhára, legalábbis addig amig bevalják mit müveltek! :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00405541974982381063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-62529103291867510932011-01-14T02:09:56.506+01:002011-01-14T02:09:56.506+01:00Nem tartom magam profinak, de tippem van:
sztem ez...Nem tartom magam profinak, de tippem van:<br />sztem ezt a krémet nem kell megfőzni!!!! Nemigen tudom elolvasni, de ott mintha főzött krémről lenne szó, egész egyszerűen a tejszínhabot fel kell verni, mehet bele habfixáló is. Én 10 dkg csokit olvasztanék meg mikroban, óvatosan. Langyosan, de még folyósan belekeverném a habfixálós vagy zselatinos tejszínbe és mire kihűl, olyan állaga lesz, hogy csuda!!!!<br />Felettem említettek a bevonóba joghurtot-én sem tenném.<br />Ha feltétlenül kell erre a sütire csokibevonó ( szerintem nem szükséges), akkor egyszerűen a megolvasztott bevonóba 1-2 dkg vajat kevernék, azt tenném rá. De mivel a krém is jó csokis, szerintem az sem kell.<br /><br />A receptet meg csúnyán félrefordították, rengeteg ilyennel lehet találkozni. Én már úgy sütök-főzök, hogy nem veszem készpénznek a leírtakat:((((trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-25881781601294314522011-01-13T20:48:41.940+01:002011-01-13T20:48:41.940+01:00Ez egy kibicválasz lesz csak, hiszen nem álltunk g...Ez egy kibicválasz lesz csak, hiszen nem álltunk gyorsan kipróbálni a receptet! :-) Szóval a kupaktanács itthon azt mondja, hogy szerintünk fel kellene verni a tejszínt, hátha levegősebb lenne a hab és mindenképpen kellene beletenni valamilyen habfixálót, hogy ne essen össze. Ez olyan Tiramisus habnak tűnik, ott igaz nincs tejszín, de a fehérjét verjük fel mindenképpen géppel érdemes dolgozni, hogy minél jobban elkeveredjenek a belevalók.Sebők Évanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6518059797960456600.post-87849130378339590582011-01-13T20:02:28.864+01:002011-01-13T20:02:28.864+01:00há most felkérve érzem magam, de nem tuti, hogy a ...há most felkérve érzem magam, de nem tuti, hogy a válaszra meg is vagyok érve. először is ami nekem szembetűnő, hogy a sütikben a habtejszínből azért illdomos habot is kérjen a leírás, hisz azért kő bele a habtejszín. másodszor pedig a fotó nekem tényleg krémes cumót ad vissza. monnyuk lehetséges egy konyhailag és fordításilag analfabéta keze munkáját dícséri a recipé. <br />Néééé...most óvasom a tippet. Ez nekem kérem magassss. Mijjazhogy joghurtot a megolvasztott tortabevonóba? Olajat, vajat még hallottam, de joghurtot soha. Na, nálam eme tippnél el is vérzett vóna eme sütikompozíció.<br />Amúgy azért valamelyest menthető lett vóna a krém, ha látod nem úgy fog viselkedni, hogy a tésztán helyt álljon. Zselatint kellett volna bevetni, attól még a nagytatáké is kéne merevedjen...izé dermedjen.<br /><br />Andrénak pedig üzenem, hogy inkább nézzen szét gasztros blogokon (na, nem nálam ;) ), rengeteg süti van, s azok megbízhatóak. Sok helyen pedig fázisfotók is vannak. S a képekhez nem muszáj a fiatalúrnak magyarul tudni olvasni.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.com