2009. november 26., csütörtök

24 órás vérnyomás mérés

Na ez is volt a héten!  Karra felkerül a mandzsetta, nyakba pedig a nem igazán pillekönnyű adatrögzítő egység. A kettőt egy gumikábel köti össze, ami tapasztalatom szerint mindig útban van. :)
Én is megkaptam a herkenytyűt. Hétfő délelőtt 10.00 órától kedd délelőtt 10.00 óráig. 15 percenként mér a bigyó, azaz felpumpálja magát a felkaron a mérő mandzsetta. Nyom is, fáj is, kellemetlen is .... de nem vagyok hajlandó rosszat mondani róla! :))))  Este 22.00 óra után reggel 7-ig  már "csak" félóránként" mér a drága.
Akinek már volt ebben a felemelő vizsgálatban része az úgyis tudja miről van szó, akinek még nem, de várható, az nyugodtan kérdezzen! Nem veszem el senki kedvét ígérem!

Ja! Voltam én már proktológusnál is 1 hónapja. Nem hogy nem fáj, mégcsak nem is kellemetlen! Csak igen hülye és kiszolgáltatott a pozíció. De erről itt többet nem árulok el. Persze az érintettek nyugodtan kérdezzenek privátban, őszinte leszek.

3 megjegyzés :

Névtelen írta...

Hùha! Hàt èn ilyenròl mèg bizistòk nem hallottam!
ès egèsz idò alatt a kòrhàzban kell lenni vele, vagy hazaviheted? Nem szabad semmit csinàlni kòzben? Enni, inni, szeretkezni, vagy wc-re menni?
és mire jò amùgy igazàn ez a vizsgàlat, ùgy èrtem, mit nèznek meg vele?

Andrea írta...

Nem, nem kell kórházba menni! A háziorvosnál teszik fel rád ezt a bigyót, ami egy mezei, felkaron mérő vérnyomásmérő, ami direkt összeköttetésben van egy egységgel, ami a mért értékeket tárolja. Mindent lehet közben csinálni, sőt kell is, mert arra az értékekre kiváncsiak, amik a napi tevékenység mellett mérhetőek. Arra kiváncsiak, hogy van-e magas vérnyomásod. :)
Szeretkezni lehet persze, de csak nyulaknak, ugyanis 15 percenként mér!! 22 óra után 30 percenként. :))

Andrea írta...

....és kényelmetlen, sőt néha fáj is, csak gondolj bele, 15 percenként elszorítja a karodat a mandzsetta, ami egy idő után már nem annyira baba.
Éjszaka pedig iszonyatos, állandóan felébredsz rá. Sokszor nem is tudtam visszaaludni, mert a "pumpálás" és a fájdalom annyira kihozott az álomból, hogy a következő mérésig egyszerűen nem bírtam megnyugodni. De kibírható, tényleg nem egy tragédia.