2009. november 11., szerda

Röfinátha - H1N1

Nem gondoltam, hogy erről is írni fogok, de tényleg kínoz a kérdés:  Legyen böki, vagy ne?!?!
Naponta, sőt az információk feldolgozását követően (hajszínemtől függetlenül) óránként változik a véleményem a védőoltásról. Tegnap a nőgyógyász doktornőm kérdésemre vidáman mesélte, hogy ő pont aznap oltotta be saját magát és ezt ajánlja mindenkinek! Zavarja, hogy túl kevés ember szeretné magát beoltatni, pedig iszonyúan szükséges lenne. Tanulság: ha egy orvos erről ilyen biztosan és határozottan nyilatkozik, akkor lesz böki, beadatjuk mi is a védőoltást!
Aztán otthon telefon egy barátnővel, akinek mesélte a fogorvosa, hogy se magát se a gyerekeit nem engedi beoltatni, mert veszélyes. A fogorvos nem tudom kije pedig gyerekorvos, és ő sem oltja a saját gyerekeit. Ergo: igen, veszélyes lehet, mi se kérünk a védőoltásból!
Hírek az egyre több áldozatot követelő epidémiáról .... oltunk.
Újabb hírek Svájból, ahol tilos a 18 év alatti gyerekek oltása, a szer nem kellő idejű tesztelése miatt ...... nem oltunk.
Egy ismerős ismerőse fertőzött volt (még a nyáron Mallorcáról hozta magával a dögöt), igaz volt korházban is, de szerinte semmi különleges nem volt a betegség lefolyásában. Csak egy influenza. Oké, nem oltunk.
Tévétudósítás egy helyi bevizsgálólaborról, aminek a vezetője egy professzor nyilatkozik a vírusról, jujjj máris tapad a szemünk a képernyőre. Elmeséli, hogy ő is átesett a fertőzöttségen, durván 2 napig érezte magát csúcsformán kívül, de semmi több. Már-már mondanánk, hogy jól van, akkor nem oltunk, de a prof még nem fejezte be. Ugyanis hozzátette, hogy nagyon ganaj dolgokra (más szavakkal persze :) ) képes ez a vírus, tehát mindenkinek javasolja a védőoltást, ezért gondolom: mi is oltatunk. :))))

Aztán jött a rémhír a kétféle oltóanyagról, amiről aztán kiderült, hogy nem is  rémhír, hanem teljesen valóságos. Egyszer van a felsőbb szintnek (politikusok, kiváltságosok) a kellemesebb, a konzerváló anyag nélküli pempő és a köznépnek (szóval nekünk) a mérgező higanyos anyag. Ausztriában csak és kizárólag a higanymentes szerrel oltanak. El kéne mennünk Bécsbe... aztán 3 napos karantén valamelyik Heurigerben, egyáltalán nem rossz ötlet! :))
Háziorvosnál feliratkoztunk a várólistára, majd hívnak minket telefonon, ha megérkezett az oltóanyag. Addig még van időnk eldőnteni, hogy oltatunk, vagy nem? :)
kép:  © Ernst Rose/PIXELIO   www.pixelio.de

4 megjegyzés :

sofy la bionda írta...

Hàt igen.Azèrt halljàtok, a mèdia madàrnak (vagy disznònak ez esetben) nèz bennùnket, hogy òsszevissza tàjèkoztat ilyen fontos dolgokròl. Az ember tènyleg nem tudja eldònteni, hogy mit tegyen.Olyan rèmhìrek is, hogy àllìtòlag a gyògyszeripar àll mògòtte, azok szeretnènek nagyot kaszàlni. Franciaorszàgban mijè kerùl felèbe a vakcìne, mint olaszban? Hàt kutya, izèè, disznò legyek, ha èrtem!

Andrea írta...

Nem lehet, hogy Mr. Szárköcciék hozzájárulnak, Berluciék meg nem??

sofy la bionda írta...

Az lehet, ki tuggya.Hanem kèpzeld ma vittem le a kiscsajt (14 èves) a dokihoz mert tegnao este belàzasodott, jò òvatosnak lenni.Azt mondta a doktornèni hogy A influenzàs, de nem kell megijedni, mert màr a fele falu (èn ilyen falusi csaj vok) elkapta.3-4 nap alatt lemegy, valòszìnù mi is elkapjuk de semmi gàz.Amùgy semmi baja nincs kòhòg egy keveset, tegnap fàjt is a feje.
Hàt erre varrj gombot.

Andrea írta...

Igen, igaza van a dokinénidnek, ugyanis itt ugyan ez a helyzet. Rengeteg gyerek betegedett meg, a fiam közvetlen környezetében is volt 2 kisgyerek. Jellemző tünete a 2-3 napig tartó igen magas láz, ami aztán egy suttyantással eltünik. Jobbulást a kislányodnak és remélem Ti azért nem kapjátok meg ezt a tetüt! :))