2010. január 6., szerda

Munkáim

Az alaprajzok tisztogatásáról egy pár szó. Hogy mit szórakozok én ilyenekkel?!? :)))) Hát nem is tudom, talán azért, mert az a mániám, hogy a kezünkből kikerült összes munkának szépen kell kinéznie. Egyszerűen herótom van az összes trehány ingatlanos "szak"embertől, akik még a szakma alapjait se ismerik, az ingatlanokról szóló ismertetőket egyszerűen csak összehányják. A legalapvetőbb dolgok egy ingatlan tekintetében a helyszínrajz (hogy hun van), lakásnál, háznál plusszban az alaprajz (millen a beosztása) és fotók. De jók. :) A hajam kiegyenesedik a rötyikről és a redvás pincékről készített képektől. Sokszor csodáltam meg lakásokról készített csendéleteket, amelyeken az összes minden látható: kopott papucs, lepattogott zománcú lavór, felbontott lidl ásványvíz, lerágott csirkecsont, tele hamutartó, felhajtott ágynemű (amiből éppen kikelt a páciens), ZámbóJimmy plakát a falon és kosz, és szinte "szagolható" foltok mindenhol. Természetesen a tapetttta és a berendezés is bőszen tükrözi a korai, retro előtti szocreál stílust. :))) Félreértés ne essék! Nem a lakásokat és a benne élőket akarom leszólni, nálam sincs elrakodva (khmmm ) , és van felbontott sör az asztalon, hanem a fotókat, amiket az ingatlanos készít! Ilyeneket nem szabad készíteni, el kell mindent rakodni, letakarni, kivinni, eltolni! A budit nem muszáj lefényképezni, a kedves érdeklődő nagy valószínűséggel el tudja képzelni, hogy néz ki. A penészes falakat se muszáj rögzíteni, ahogy a koszos (harcicsíkos) fürdőkádat se. (a penészes falakat most csak szellőztetés hiányának tudom be és nem rossz szigetelés miatti vizesedésnek, mert az már más tészta)
Éppen az előbb találtam egy újabb gyöngyszemet az interneten. Egy ingatlanos a meghírdetett irodával kapcsolatosan ezt a képet (is) tette fel az internetre:



 Az ész megáll! Tessék kérem megnézni a mosdókagylót! Guszta nem? A WC is kedvcsináló ott a fürdőkádban. (apropó jót vigyorogtam rajta, mert az áll az interneten: hogy a fürdő és a WC frissen festve! :)))))
Visszatérve a saját alaprajzainkhoz.Sajnos néha a tervek nagyon régiek, illetve egyéb kalandokon küzdötték át magukat  Van rajtuk kávé-, ill. vörösborfolt, részben kisilabizálhatatlanok. A jelenlegi munkám, egy két részre felosztható iroda, ami a megbízónkhoz kényszerárverés útján került. Egy értékbecslő készített róla szakvéleményt, de túlzottan nem terhelte meg magát a feladattal. Az alaprajzok amiket felhasznált, és a megbízónk részére is átadott, kb. 15-ször átfaxolt, kicsinyített, miattam akár nagyított is :) A4-es rajzok. A többszöri sokszorosítás és faxolás eredményeként úgy néz ki, mintha ráesett volna a mákos bödön. Na, de ezt az ingatlant szeretnénk mi eladni/bérbeadni, szóval teendő?? Hagyhatnánk az alaprajzokat úgy is ahogy vannak ......, de az már nem én lennék. Na, ezért müttyögök én ilyenekkel. És állati érdekes, mert szeretem csinálni. Az alábbi posztban szereplő tervekkel (nem hülyéskedek), kb. 4 napja dolgozom, min. 15 órai munkám fekszik benne. És az is biztos, hogy nem tökéletes. :)

1 megjegyzés :

Tuta írta...

Bár csak én is csinálhatnám a burkolás már kint. Mert itthon nagyon pang a piac