2010. január 9., szombat

A német-magyar kérdés :)

Már a szomszédok poszt  kapcsán érintettem a témát (hogy mi magyarok és németek sok mindenben eltérőek vagyunk), de aztán a történetben egy szót se szóltam róla.  :))) Tipikus én. Elfelejtem a végére mit is akartam írni. Márpedig vannak különbségek. Zavaróak, kevésbé zavaróak, ez attól függ, melyik lábbal keltem fel. :)
Éppen most, a mai újságban találtam egy számomra tipikus német példát. A lakás/ház helyiségeinek kívánatos hőmérsékletei és természetesen a hozzá tartozó százalékos táblicskuval, a hol mennyit takarítunk meggel.
Megőrülök a 16 fokos hálószobáktól, nekem ne mondja senki, hogy ebben a hőmérsékletben élvezet a lefagyott orral történő olvasás. Ha 10 percre kidugnám a lábamat a takaró alól, fagykárokat szenvednék.  Neeem, köszönöm, én szeretem a meleget. Mindig is szerettem. A hidegben nemcsak kellemetlenül érzem magam, hanem meg is fázok. Ez nem vicc, az "ablaknyitva szezon" alatt végig kínlódok annak mellékhatásaival. A nappali 18-20 fokjával se vagyok kibékülve, szerintem a jegesmedvék is kikérnék maguknak.

Nincsenek megjegyzések :