2010. április 13., kedd

Meghosszabbított húsvéti szünet

2 hétig tartott a húsvéti szünet. Tegnap volt az első nap az iskolában, de nem a kisfiamnak! :) Az ő szünetét orvosi javaslatra meghosszabbítottuk.
1 hete kezdett el köhögcsélni. Nem volt vészes, kapott homeopátiás és növényi alapú szert is. - Gyógyszert nem szedek én se, nem bízom bennük. :) -  Aztán egyre mélyebbről jött a köhögés és én egyre rémültebben hallgattam. Természetesen a hétvégén jött ki úgy istenigazából, mert akkor se orvos, se semmi. Szombaton reggel, a kutyákat is megszégyenítő köhögéssel kezdte Muci a napot. Ùristen! Mennünk kell az ügyeletre, ezzel nem szabad várni! Aztán ahogy jött, úgy el is múlt. Estig. :) Aztán újra a rémület. De elaludt és éjszaka egy hangot se hallottam. Vasárnap egész nap már szinte minden rendben volt, aztán 20.00 óra lett. A köhögése magasan döntött minden rekordot. Èjszaka nagyon keveset aludtam, egyfolytában a kisfiamhoz futkoztam. Minden lélegzetvételére és nyüsszenésére kivert a víz. Nagyon rosszul éreztem magam, volt egy sanda gyanúm, hogy mégiscsak el kellett volna mennünk vele az ügyeletre. De mikor és miért, amikor egész nap jól volt?? Ùgy tünt a vírus eltávozott. Hétfőn (azaz tegnap) aztán hagytam sokáig aludni, az iskola nem fontos (yeeeee) az alvás pedig gyógyít. A gyerekorvos megállapította, hogy a tüdőben a baloldali hörgöknél van a bibi, ott tevékenykedik a vírus. A szerek amiket adtam neki nagyon jók, de ebben az esetben nem használnak. Sajnos szükség van antibiotikumra. Különben hozzátette, hogy ha a betegség elején, vagy a közepén mentünk volna hozzá, ugyanazokat a szereket javasolta volna, amiket a kisfiam amúgy is szedett és nem tudott volna mást javasolni, csak azt, hogy próbáljuk meg és majd meglátjuk. Hallani a tüdején még semmit nem lehetett volna. Szóval semmi gáz, mindent jól csináltunk. 
A képeken a kis beteg.  :)

4 megjegyzés :

Névtelen írta...

èrtelek, velem is màr milliò egyszer elòfordult ez.
èn a gyereket viszem orvoshoz, ha làzas, legalàbb 38 fokos. Szerencsènek van, mert 100 mèterre van a doktor nèni rendelòje.
Meg lehet kùlònbòztetni a hurutos ès szàraz kòhògèst, jobb esetben szirupot ìr fel, a rosszabbikban antyibiotikumot. és ez mellett mèg suli is, ha nincs làz. Fasza, nem?
Amùgy èn is teljesen gyògyszerellenes vagyok, fàjdalomcsillapìtòt is csak akkor veszek be, ha màr a falat kapargatom a fej-fog-has- vagy egyèb gòrcsòktòl. Ha màr a tèja sem segìt.

Névtelen írta...

Playstation ùgyben: ne tudd meg, az èn fiam mnnyire rajongòja!
Egyszer òssze kellene hozni KIsmucidat ès òt, kìvàncsi lennèk ràjuk! :D

Andrea írta...

Nem fogod elhinni, de én semmiféle gyógyszert nem szedek. Gyógyteákat iszok (a háborgó lelkiismeretem megnyugtatására), oszt max. homeobigyó, ha van valami.

Andrea írta...

Playstation. A fiam egy évben max. 4-5-ször veszi elö, ö inkább a "kis fekete drágáját" a nintendoját szereti. Azzal is max. 1-szer játszik egy hét alatt. Nem engedem, na. De bevált a dolog, nem is hiányzik neki.
A playstationt én javasoltam neki most amíg beteg. Èn imádom, de pszt! :))