2010. augusztus 20., péntek

Sajnos a (rossz) példa ragadós

Vissza kell szoknom a normális életbe, az elmúlt hetekben túl sok volt a számítógépezés. Voltak napok, amikor böven 10 óra felett volt a csüccs. Persze ebben minden benne van: munka, blog, youtube, munka, fórum, facebook, munka, blog ........ , de tényleg túl sok.
És ez ragad másra is, látja a gyerek! :) Mostanra a család másik fő számítógépes "szakembere "a kisfiam lett, vigyázni kell. 
Részlet a ma délelőtti biciklitúrát megelőző párbeszédből:
- André, gyere indulunk! - hallottam a gyermekem apjának a hangját, akinek felhívására nem érkezett válasz. Apuka ezért kénytelen volt személyes látogatást tenni a gyerekszobában. Apa-fia beszélgetését közvetlenül nem hallottam, csak az egészet lezáró utolsó mondatot, amit az ajtó becsapása után apuka harsogott a levegőbe:
- Ilyen nincs!!! Még nem ér rá, mert nincs kész a blogbejegyzésével!!  :))
(csendben röhögtem magamban, bár valamennyire tényleg tragédia, hogy egy 10 éves gyerek nem ér rá, mert írja a blogját! :)))
Fiú a számítógépnél ....blogot ír

2 megjegyzés :

4gyerek írta...

Öhhh....magamra (is) ismerek.
csak nálunk az "épp ezt a játékot még fejezzem be" felkiáéltással zárják a mondanivalójukat. A lányok. Mind a 3-an. Még a 3 éves is. Igaz, nálunk adagra megy a számítógépezés, fejenként fél óra. A kiskorúaknak.
Kíváncsiam várom mikor hangzik el az a mondat, hogy "s de teeeee?"

Andrea írta...

Nehéz dió ugye! :) A félóra ment az elején, de a Jézuskától kapott egy gépet internettel, itt egy kicsit már jobban elengedtük, mert nemcsak játszik. De sok. Tény. Nála is, nálam is.