2010. december 20., hétfő

Friss jegesmacik a nürnbergi állatkertben

Flocke anyukájának ismét picinyei lettek, két kis fehér jegesmedve. Reméljük őket már nem fogyasztja el, ahogy tavaly a másik kettővel tette.
Macianyu Vera barlangja be van videózva (a kifejezést a nem létező magyar szenvedő igeragozás szabályai szerint alkalmaztam :)) ), az első felvételen egészen klasszul látható az egyik kis maci-muci születése.
A jelenlegi 2 videó közül az elsőre, a Die Geburt -ra (A születés) videóra kattintsatok!
Apropó emlékeztek a híres testvérükre Flockéra? 
2008-ban született a Nürnberg-i állatkertben, a története és a fényképei bejárták a világot. Flocke médiasztárrá avanzsált. Szerintem mindenki tudja ki ő, nagyjából ismeri is a történetét, arról most nem írnék. (Persze ha valaki nem ismerné és érdekli, az csak szóljon!) A Tiergarten Nürnberg (az állatkert) hivatalos oldalán rengeteg fénykép, videó  található Flockéról (az Eisbär Flocke menüpont alatt), a születésétől kezdve 2010 áprilisáig, amikortól sajnos vége lett mindennek, elvitték innen a kis macit. Flocke, Rasputinnal együtt már Franciaországban él. Azt, hogy "kis" maci inkább visszavonom. Flocke már egy nagy darab kamaszmedve, a pihepuha kis csibész a múltté. 

Találtam én is fényképeket erről a kis bolondos maciról. 2009-ben, amikorra úgy ítéltük, hogy elmúlt a Flocke-őrület, talán nem lesznek emberhegyek a rezidenciája előtt, mi is meglátogattuk őt az állatkertben.
Kérem, amit ez a kis állat ott összehülyült! Hát tündéri volt tényleg. Ugrált, játszott, játszott és játszott. Az "otthonát" még hófehéren hagyta el, de a kinti területen szinte a legelső dolga az volt, hogy meghempergett a koszban. Alaposan csinálta és élvezettel.Nagy vigyorgást kelltett a színváltásával, az alábbi képeken követhető a folyamat. :)
Alig tudtam eljönni a Flocke-birtok elől, tényleg jó volt őt figyelgetni. Az elválást lényegében ő könyítette meg azzal, hogy a díszes és számos nézőközönségére tekintet nélkül, egyszerűen csak elfáradt és a nagy traktorgumijára borulva elszenderedett. :) 

 
 
 

1 megjegyzés :

4Gyerek írta...

Jegesmacikra nem reagáltam, de megizzadtam, s azért is megnéztem a születéses videjót.

Ellenben most amiért jöttem: ha kedved van, de csakis akkor, játssz velem. Kaptam én is, aztán megküzdöttem a feladattal. Ha van egy kis lajstrom, amit szeretnél, hogy teljesüljön most Karácsonykor, akkor máris teljesíted a játék feltételeit. Persze azért írd le, megosztván olvasóiddal.
http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2010/12/ohaj-sohaj-jajos-bajos.html