2009. december 27., vasárnap

Karácsony nálunk

Szavakhoz nincs eröm (és momentán hosssú ö-m se :))) ) ezért inkább jöjjenek csak a képek.
Az jobboldali kettön a kisfiam iróasztala. Láthatóan elrakodott ..... na ja, azért az elrakodni kifejezés a helyzetre mégiscsak túlzás, szóval maradjunk annyiban, hogy "helyet csinált" :) a számítógépének.
A gép érkezése sajnos 2 napig tartott, ugyanis az internet nagyon kibabrált velünk. Òrákon át próbálgattam az USB Fritz!-be életet lehelni, a lehetséges összes beállítást megpróbálva, de nem jött össze a WLAN kapcsolat. :((( Hát igen, egyrészt nem értünk mi ilyenekhez, másrészt pedig ott van a hajam színe, ami müszaki kérdésekben azért erösen determinál.  :) Szükség volt segítségre. Egyik barátunk megkönyörült rajtunk és átjött hozzánk. Összefogtunk és pitty-putty, röpke 4-5 óra alatt átkonfiguráltuk az összes ámítógépet a lakásban, a routert és talán a szomszédok WLAN hálózatát is. :)) Jelszavakat természetesen nem tudtunk, ezért mindent a legelejéröl kellett kezdenünk. Nagyon nagy örömünkre megtaláltam a telekom ösrégi installációs CD-jét is, amivel közvetlenül bele tudtunk nyúlni a routerbe. Apus internetes fórumokon kutakodott információk után, és talált is jó néhány jó ötletet. Az egyik nagyon hasznos, a fogpiszkálós reszetelés volt, amivel vissza tudtuk állítani a routerünket a születése pillanatába, a 0000-án kívül még nem ismert új jelszót, söt! Nekünk kellett egyet adni! :) Ìgy persze már piszok könnyü dolgunk volt. Ùjra volt internet 2 gépünkben (mert ugyibár nem kell mondanom, hogy netzwerkbuherálással mindent kinyírtunk elötte, azt is ami korábban azért müködött... ) de a 3. gép a Muci gépe nem akart engedelmeskedni. Pedig úgy tünt, hogy müködik benne a Fritz!USB biszbasz, minden zöld volt, olles leiwand, de internet az akkor se volt. :( Aztán megtalálta apus a megoldást! Ugyanis aztatat írták egy fórumon, hogy ez a Fritzi automatice ismeri fel az XP-t és a Vistat, de nem alkalmas a Windows7-hez. A kis butusnak szüksége van egy update-ra. Letööötöttük, és láss csodát, MÜKÖDÖTT!!! Lett internet a Muci gépében is!

Az alsó képen még csak a PC-hez szükséges helyfoglalási papírok láthatóak. Feliratoztam magyarul.

Jé! A végére mégiscsak megjött a kedvem az íráshoz! Igaz, roppantúl hiányoznak a hosszú magánhangzók, de apus gépét nem akarom állítgatni.

6 megjegyzés :

Névtelen írta...

Hihihi! :DD
ès azok az aranyos 100 euròs ès a tòbbi bankòk is a dekoràciòhoz tartoznak? Ilyen ìròasztalt èn is szeretnèk magamnak! :))

Andrea írta...

Ilyet szerintem nem, ugyanis ezek Monopolys játékpénzek! :))

Névtelen írta...

Akkor màr èrtem! :D Kicsut fura vòt, ugyanis..Ilyen jàtèkunk nekùnk is van!
Nagyon jò az òsszes kèp, a blogod is szuper!

Andrea írta...

Emlékszel a Gazdálkodj okosan-ra? (ez volt a cucialista Monopoly)
De imádtam!!

Névtelen írta...

Persze, hogy emlèkszem! Sokat jàtszottam is vòt vele! Volt porszìvò, bùtorok, mosògèp, meg hàzikò! :D

Andrea írta...

Én a tizenvalahányas mezőre, a bárra emlékszem, ami 800 Ft-ba került, brrrr. Egy dobos volt a képen, azt hiszem barna háttérrel. Utáltam, mert sokba került! :))

Ja, és utáltam az összes Hajduszoboszlós sarkot, mert ott állandóan beragadtunk.