2010. május 18., kedd

Talán ...

A tegnapi megbeszélésen még nem született döntés, csak egy ígéret. Holnap minden kiderül. 

Ugye, a vállalkozások csak a mesében, illetve csak a nagyon szerencsések esetében működnek úgy mint egy álom. Hopp, itt az ötlet, holnap megcsináljuk és már folyik is a zsé. A nagyobb költségvonzatú álmok (mint a mienké is), amiknek a realizálása sajnos igen csak hosszí ideig tart, még a Nemzeti Bankot is alapjaiban rengetné meg, nemhogy a mi kis szerény büdzsénket. :) Nálunk ráadásul hatványozottan is jelen van Murphy bácsi (igaz ezt agykontrollosként azonnal vissza is szívtam :) ) , szóval legyen csak volt! De hogy Murphy tényleg "volt" és minket nem kímélt, az már egyszer biztos! :) Ahol valami elakadhatott, az el is akadt. Ha egy engedélyezéshez 4 hét kell, akkor az nálunk tuti 8 hét lett. Valaki hiányzott, a másik aláíró szabadságon volt, illetve az ügyben még nem döntöttek. Jelenleg durván 2 hónap kellene ahhoz, hogy rendbe jöjjenek a dolgok, de erre a két hónapra már nagyon kell a segítség. A kitolt határidők, az elfelejtett akták, az Illetékes Elvtársak szabadságolása,  a következő testületi, ill. szakhatósági ülésekig átcsúsztatott döntések, az átterveztetések, a műemlékvédelem és a hetekig kapirgáló archeológusok, a tájvédelem a lassan-lassan megszületendő növényesítési előírásaival együtt, mind-mind olyan mummusaink, amik ellen mára már elvesztettük a harcot. Lelassították, megállították az egész mindenséget. (nem akarok nagyképűnek tűnni, ezért szándékosan nem írom le azt, hogy projekt. Pedig az. :) ) A tőke pedig áll, majd leül, lehasal, elalszik, majd felriad, körülnéz, feltápászkodik, aztán búcsút int, elmegy oda, ahol van egy kis mozgás. :)
"Az idő pénz." (apropó vannak olyan munkahelyek, ahol egy ilyenért büntetést kéne fizetnem. Frázis-kasszának hívják, magyarosan közhely-kassza. Tönkre lehet menni simán, mert nem csak egy kasszájuk van! Kettő! Káromkodtál? Fizess! - kassza, meg a frázis-kassza. :)))  De visszatérve, sajnos ez a pénzes meg idős cucc az esetünkben nagyon igaz. Ha sokat kell várni megesznek minket a költségek. Azok ugyibár nem késnek. Ezért örültem a Schatzi-banyánál az álláslehetőségnek is, úgy voltam vele, hogy mindegy mennyire minimális amit Kapzsika fizet (mert az volt ám, mimimum-minimum ;) ), de legalább van egy fix. bevételem. Másrészt nagyon szívesen tanulok, hátrányomra semmiképpen nem szolgál az, ha egy újabb helyen is tapasztalatot szerzek, belelátok mások ügyvezetésébe, irodavitelébe. Szerintem ezeket az információkat nem szabad lebecsülni, ezek ismeretek, még akkor is hasznosak, ha negatív élményekhez kapcsolódnak. 
Na, szóval érccsük ugye? Ha a partnerünk segít átvészelni ezt az elkövetkező időszakot, akkor lesz miért újra felkelni, ha nem, akkor kaki lesz a palacsintában és hiába tennénk rá csokit, az ízén valahogy nem változtat. :)

 kép: © S. Hofschlaeger / PIXELIO 
www.pixelio.de

1 megjegyzés :

Névtelen írta...

Sajnos ilyen Scatzi fèle alakok pedig lèteznek, fogd fel ùgy, hogy a nagy kalapban minden benne van.
Neked meg ò volt benne, de ha màsra nem, arra jò volt, hogy ebbòl is tanultàl.Mègha te nem is voltàl hibàs.
De ahogy szoktàk mondani, a sok rossz utàn màr csak a jò jòhet!
Muszàj.