2011. március 3., csütörtök

Séta Nürnbergben

Az elmúlt hét a születésnapok miatt (gyerek+mink) egy kicsit húzós volt. A menetnek még nincs vége, vasárnap lesz az André születésnapi bulija a közlekedési múzeumban (9 gyerek összesen, közülük csak egy kislány) hát asszem utána jól fogunk aludni.
A múlt heti mozival kapcsolatosan még valami eszembe jutott, egy jópofa szöveg a filmből:   Konrad Koch felhívja a gyerekek figyelmét egy nagyon fontos dologra, ami az angoltanulásnál nélkülözhetetlen!  
"Azt a személyt, aki nem tudja kimondani a "tiédzset" (th),  már megbocsássanak a kifejezésért, de Angliában egy trottliként fogják kezelni. :)) "
Bizony megszívlelendő! :)

A moziban különben összesen 4-en ültünk. Mi hárman, plussz a mögöttünk levő sorban egy idegen férfi. Persze jókat vigyorogtunk azon, hogy klassz dolog egy születésnapra kibérelni az egész mozit. 
Beweisfoto  / bizonyíték .... amiről hiányzik 2 személy.

 A film után egy kicsit körülnéztünk a belvárosban. 
Szembejött velünk a Lorenzkirche kétszer


A "Hotel 3 Raben" azaz a három varjú 

Ès a Frauenkirche a Hauptmarkton, azaz a főtéren.
 
A várról és a környékéről is készültek felvételek, de azokat most lusta vagyok rendszerezni, majd máskor. :)

Az utolsó kép mosolyt csalt az arcunkra. Végre! Efcéeeeeeen!!! 
Hol is készülhetett volna máshol, ha nem Nürnbergben! Felhívnám a figyelmet a kamion "elejéről" ránk tekintő Heiner Stuhlfauthra, a Nürnberg legendás kapusára. Róla, a tradiciók ápolásáról, a régi hősök tiszteletben tartásáról már írtam.

Nincsenek megjegyzések :