2012. május 28., hétfő

A Bayern-Chelsea meccs kapcsán (Bayern fanok inkább ne olvassanak bele!)

Focirajongók biztosan tudják, a többieket meg úgysem érdekli, de azért leírom: a Bajnokok Ligájának döntő meccsét játszotta otthon ("Daheim") a Bayern München a londoni Chelsea ellen. (Az, hogy hogyan sikerült az antifocit játszó Chelseanek eljutni a döntőig az, sokaknak rejtély.) A meccs kb. úgy nézett ki, ahogy előre mindenki gondolta. A Bauerék lefocizták a londoniakat. Csak azt a fránya gólt nem bííírták belőni, ami nélkül meg ugyebár nem lehet meccset nyerni! A Bayern helyett győzött a Chelsea, megablamázs a bajor szupermancsaftnak. A sportgézában megjelent cikkben összefoglalják a fontos információkat én ezzel most nem müttyögnék.

Valljuk be, a Bayernt sokan utálják! A bajnokság időszaka alatt Németország nagyon sok stadionjában hangzik fel ujjongás amikor a Bayern München gólt kaszíroz, nemcsak az 1.FCN szurkolói az egyetlenek.
fotó: Bild.de

És ha Bayern, akkor persze Uli. Ő az aki elsőre az eszünkbe jut. Ő Uli Hoeneß a Vorstandsvorsitzender, az egyesület első számú embere, az elnök, az atyaúristen. Ő dönt játékosok és edzők sorsáról. És sajnos rendszeresen szokott nyilatkozni. :-)
 
Namost ez az Uli féle arrogancia az, amit az ember fia nehezen tolerál. Apropó, Uli kolbászgyáros.
Nürnbergiek biztosan ismerik a nevet: HoWe. Hoeneß és Weiß a két tulajdonos kezdőbetűiből áll a név. Bár a Weiß része már régóta kivásárolva Uli által, de a név maradt. A híres nürnbergi Bratwurstoknak köszönheti vagyona jelentős részét. Hozzá kell tennem, nagyon finomak! (nem borzasztó? A Bayern egyik legnagyobb támogatója pont Nürnbergben keresi meg a pénzét? :-) )

Uli és az általa képviselt "menedzsment" nekem se szimpatikus. Hogy miért nem? Éveken keresztül az volt a trend a Bayern Münchennél, hogy a Bundesligában játszó német csapatok kiváló játékosait becserkészték és elvásárolták. A Bayernél aztán ezek a játékosok jellemzően csak a kispadon ülhettek. Játszani nem lehetett nekik, hogyan is, mikor 35 millióért vásárolt Gomezek meg Rybérik játszottak már a csapatban, őket kellett foglalkoztatni. A lényeg az volt, hogy az elvásárolt játékosokkal gyengítsék az ellenfelet. Egy kis büdzséjű csapatnak (mint például a kiskedvencemnek az 1.FCN-nek) ilyen kaliberű játékosokra, amilyenek a BM-nél játszanak nincs pénze. A Nürnbergnek kiváló a "Nachwuchs, azaz az utánpótlás politikája, megpróbál "saját anyagból" is dolgozni. 18-19-huszonvalahány éves játékosok játszanak zömében a Clubbnál, még egy kicsi Raulunk sincs. Pedig őt aztán nagyon elfogadnám.
A sztárokkal teletűzdelt BM-nek az erős csapata természetesen nem elég, megveszik a konkurrens csapatok jó játékosait, hogy kilegyen a létszám a kispadon. :-)

Még valami! A Borussia Dortmund megismételte a tavalyi bravúrját, idén ismét bajnok lett, sőt! Az övék a német kupa is. Fantasztikus, elegáns focit játszanak, modern futballt. Uli persze hozta a formáját. Nyilatkozataiban a Dortmundot lelkes kis focistácskáknak nevezte, akik a hazai vízeken egyelőre az übermotivációjuktól hajtva talán még valamit összehoznak, de a nemzetközi porondon természetesen szóba se jöhetnek, ott már csak a Bayern München számít. Ha-ha-ha, Uli! Jó volt látni ahogy az Übermanchaftod elvesztett mindent! Ráadásul ötödször rúgta zsinórban a Dortmund seggbe a BM-t! 
Mit csináljak, nem szeretem a Bayern Münchent! Ahogy téged se, Uli.

Ez miatt, a csapatra és néhány képviselőjére jellemző arrogancia miatt hívják sokan a mücheni  Allianz Arénát, Arroganz Arénának.

A Chelseas meccsen kivül mi volt még? Összefoglalnám az idei évet: 
Az idei csodálatias fociévben a Bauer Münken:
nem lett: német bajnok
nem lett: kupagyőztes
és a Chelseanak köszönhetően 
nem lett: a Bajnokok Ligájának győztese
Hi-hi-hi :-)

Természetesen a legújabb hírek az újságokban borzasztóan jellemzőek erre a müncheni társaságra: A Bayern München erőteljes játékos vásárlásba kezd, Uli beerősít, kinyitja a pénztárcákat. :-)) Hála isten vannak azért olyan játékosok is,akiknek nincs az a pénz amiért muszáj lenne a sportbeli továbbfejlődésük érdekében blablabla, a Bayernnél játszani! Van aki beint nekik. Példul Marco Reus (Mönchengladbach), akit hiába kerülgettek Uliék, csókútatta őket és inkább elment a Dortmundhoz (hozzá kell tennem, csakugyan a Dortmund-i környékről származik, de akkor is végre valaki, aki nem esik hasra Uliék előtt és nem tartja álmai netovábbjának a Bayernt.) 
Szóval ez a fociév nekünk, Bayern-ellenes ligának kellemesen telt.

Használjuk ki okosan az időt, nevessünk most a Bayern Münchenen (ki tudja mi lesz jövőre, lehet lefagy a mosoly az arcunkról)! Jöjjenek a képek!



http://www.gymmick.de/



Az utolsó képhez egy kis magyarázat: évekkel ezelőtt a Bayer-Leverkusen járt hasonló cipőben, mind idén a Bayern. Mindenhol csak másodikak lettek. Ulink a szokott, kevésbé szimpatikus stílusában röhögte ki őket, ha-ha-ha, a Vizemeisterek! (második helyezett)
Hát Uli idén te is megkaptad! 
A Bayern München mindenhol csak Vizemeister!
Gratulálunk! :-) 
(a rajz készítője a Leverkusen címerébe stoppolta be a Bayern-Münchent, emlékeztetve erre a régi történetre)

1 megjegyzés :

Névtelen írta...

A mosoly lefagyott, a Bayern triplázott!
Mellesleg a Nürnberg Nachwuchs áradozáshoz csak annyit tennék hozzá: Thomas Müller, Holger Badstuber, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Pierre-Emile Hojbjerg. :)