2012. május 6., vasárnap

A számítógép is ember!

A miénk is az. Jelenleg beteg ember. De már a javulás útján. Azt már tudjuk, hogy egy ventillátora nyekk. Ki kéne cserélni.
A képen látható, hogy a hűtését a CPU-nak (a fiamtól tudom, hogy létezik ilyen, ő az agya a gépnek és milllen fontos! :-) már megoldottuk a hajszárítóval.
Az adatokat átmentettük a hamarjában vásárolt externe Festplattéra (magyarul külső adattároló?), de valahogy nem vagyunk tovább. (csak, hogy érzékeltessem mennyire hülék vagyunk a hardwerhez: a párom nézett egy ilyet a szakáruházban, az állt rajta 1 terrabájt. Mivel nem tudta (ahogy persze én se), hogy ez sok, vagy kevés, inkább vett egy számmal nagyobbat, 2 terrabájtosat. :-)) )
De a géppel továbbra se tudunk dolgozni, nem merünk. Az időszakos levelezést és egy-két fontos hírt arra a bizonyos kék színű "f-es" közösségi portálra, a telefonjainkról küldtem. Mert már ilyeneket is tudunk, bezony! Még nem is dicsekedtem vele, de a céges mobiltelefonom egy ilyen hiper-szuper kütyü, tegnap hallottam, hogy a legújabb modellje, amivel most jönnek ki a gyártóék, 600,-EUR-t fog kóstálni. Komolyan kérdezem: ki a fene ad ki érte ennyi pénzt? Biztosíthatok mindenkit, én ennyit soha a büdös életbe ki nem adnék egy handyért, legyen akár milyen víkonka, meg okos. Teljesen felesleges. Ennyit nem ér meg. 600 euró.... úr Isten!
Az internetezés persze se a céges okoskáról, se a kisfiam Ipodjáról nem nagy élmény. Az ember nem látja a bötüket a kijelzőn, a virsli ujjainkkal pedig mindig mellényomunk, áh! Mivel a kisfiam a legutóbbi matekdolgozatok eredményeinek logikus és egyetlen következményeként teljes számítógép+Ipod+egyéb ketyere megvonást "élvez", jelenleg az ő ámítógépénél ülök. De itt se lehet nyugodtan írni, megőrjít a folyamatos topogása. Állandóan feltűnik a fülem mögül, behajolva kontrollálja, mit művelek a gépével. Sóhajtozik, láthatóan és hallhatóan szenved. És roppant idegesítő, a szitu azt hiszem mindenki számára világos.
Éppen hangosan pakolja össze az iskolatáskáját, mellettem jobbra kotorászik a fiókban, méltatlankodva a még vissza nem kapott dolgozatok miatt, megjegyezve, hogy biztosan beteg lesz megint a töritanárnő, na de hol van a matekfüzet, merre lehet a latinkönyv, ..... végig dumál! :-)))
Látom már mennem kell. Én ezt nem bírom. :-)
Feladom.

2 megjegyzés :

Edit írta...

Jòt ròtyògtem a bejegyzèseden.Hàt kìvànom minèl hamarabb mùkòdjòn a gèpetek, tudom milyen rossz nèlkùle!De mèrt nem hìvtok egy informatikus szakit, hogy megmondja mit is kène csinàlni?
Ezeket az ùjfajta tàccsos hipermodern telefonokat èn se szeretem, a fiamnak is volt ilyen ès tessèk, nem tònkretette az idiòta! Ugyanis a melegìtòzsebèben hordta, ott meg persze ez az èrintòkèpernyòje berepedt.Na egy ideig se veszùnk neki ilyet, ha nem tud rà vigyàzni, pedig hiàba ugattam vele, hogy legalàbb egy tartòkàban tàrolnà, ha ilyen èrzèkent! De àààà..:(

Andrea írta...

Edit, jelentem a gípet megcsinálták! A bótban a tulaj elismerően nyilatkozott, azt mondta, nagyobb memórióája van a számítógépünknek, mind az ő szerverének. :-)
A CPU hűtését kicserélte egy nagyobb teljesítményűre, mégcsak nem is zümmög. Tökéletes!

A táccsos telefont pedig attól tartok ismét meg fogjátok venni a kisfiatoknak, nem lesz más választásotok. Kemény világot élünk. :-))